Kerst in de crypte

Beleef kerst in de ondergrondse gangen.

Kerst in de crypte is te bezoeken van 20 december t/m 7 januari.

Laat je betoveren in de ondergrondse crypte van de KoepelKathedraal! Verken de nissen met ruim 300 kerstgroepen en magische kerstdorpen in een prachtig aangeklede en sfeervolle setting.

Tickets Kerst in de crypte

Het echte kerstgevoel

Ervaar het tijdens ‘Kerst in de crypte’ in de KoepelKathedraal

Van 20 december t/m 7 januari is de crypte van de KoepelKathedraal in Haarlem omgetoverd tot een magische winterwereld.

Bewonder de 300 kerstgroepen en volg door de ‘binnenbocht’ de 3 modelspoor treinen die over 100 meter rails rijden langs oud-Hollandse dorpen, Santa’s Wonderland, Disney figuren, een betoverend Charles Dickens landschap waarin het kerstverhaal van Scrooge wordt verteld en een heuse skipiste. Dit is allemaal tot stand gekomen met medewerking van diverse bruikleengevers, de NZH hobbyclub uit Haarlem en de KerstdorpClub. Laat je dit jaar opnieuw verrassen door de mooiste kersttaferelen. Prachtig voor jong en oud! 

Voor kinderen is het een ontdekkingsreis om de verborgen details tussen de kerstdorpen te vinden. Sluit af met warme chocolademelk met slagroom en verse appeltaart of een oliebol.

De crypte biedt helaas geen speciale rolstoel toegang. Ook is het met een kinderwagen lastig om de trappen op en af te gaan. Een buggy zou eventueel getild kunnen worden. 

Tickets Kerst in de crypte

 

Openingsdagen

Geopend van 20 december t/m 7 januari 2024 van 13:00 – 17:00 uur

Gesloten op 25 & 26 december en 1 januari

De crypte biedt helaas geen speciale rolstoeltoegang.

Leidsevaart 146
2014 HE Haarlem
Ingang aan het Bisschop Bottemanneplein

Tickets*

Volwassenen aan de kassa: € 8,50
Volwassenen online: € 7,50
Kinderen van 5 t/m 12 jaar: € 4,00
Kinderen t/m 4 jaar: gratis
Transactiekosten online: € 1,50 

*Tickets zijn inclusief een bezoek aan de Kathedraal, de audiotour en het beklimmen van de torens.

KoepelKathedraal Haarlem

De kathedraal is op zichzelf al heel bijzonder, maar door een bezoek te brengen aan de avontuurlijke ondergrondse gangen, waan je je in een sprookje. Een magische wereld vol kerstgroepen, lichtjes en verrassingen. Ben je uitgekeken? Beklim dan een van de torens tot 60 meter hoog voor een spetterend uitzicht op de stad Haarlem, de duinen en de zee!

Kerst in de Crypte is te bezoeken t/m 7 januari 2024

Wij zoeken nieuwe gastheren/-vrouwen voor de KoepelKathedraal!

Ben jij ook zo onder de indruk van de imposante KoepelKathedraal? Draag je graag iets bij aan de schitterende stad Haarlem? Deel je graag je kennis en verhalen met bewoners en bezoekers van de stad? Of wil je iets betekenen voor de KoepelKathedraal en haar bezoekers? Dan zoeken we jou!

Als vrijwilliger bij de KoepelKathedraal is geen dag hetzelfde. Samen met een team van vrijwilligers verzorg je de dagelijkse openstelling van openen tot sluiten. Je bent hét gezicht van de KoepelKathedraal.

Meer weten

Word vrijwilliger