Boekpresentatie van het kinderboek Het mysterie van het steenhouwertje

Op donderdag 7 oktober staat de KoepelKathedraal helemaal in het teken van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’ en daar sluit het kinderboek ‘Het mysterie van het steenhouwertje’ helemaal op aan. Kom naar de boekpresentatie waar Thé Tjong Khing je mee neemt in de making-of van het boek en een korte workshop geeft.  

‘Markus, pas op! Liep je weer te dromen?!’ Vandaag is Markus Superhavik, een held met scherpe ogen die met dieren kan praten. Hij gaat naar de steenhouwer, die helemaal op het dak van de grote KoepelKathedraal aan het werk is. Maar onderweg wordt er iets heel kostbaars gestolen… Superhavik gaat erachteraan!

Dit spannende avontuur vindt plaats in het geheimzinnige labyrint van kapellen, trappen, torens en koepels van de KoepelKathedraal, daarom is op 7 oktober de boekpresentatie ook in deze schitterende kathedraal aan het Bisschop Bottemanneplein.

Voorafgaand aan het middagprogramma van de boekpresentatie wordt er een ochtendprogramma voor ouderen georganiseerd. Harpiste Colet Nierop geeft een concert van klassiek en populair repertoire. De aanwezigen tijdens deze ouderenochtend kunnen ondertussen genieten van een kopje koffie en wat lekkers. Na het concert start een interview door Nuel Gieles, hij was jarenlang journalist bij het Haarlems Dagblad en voormalig stadsdichter. 

Thé Tjong Khing gaat tijdens het interview door Nuel dieper in op de making-of van het kinderboek, maar ook over hoe zijn creatieve geest in elkaar steekt en steeds weer in staat is tot vernieuwing. The Tjong Khing uit zich het beste door middel van tekeningen en dat zal hij dan ook ter plekke gaan doen op een groot bord. Na het interview zal Khing de bezoekers in een korte workshop kennis laten maken met zijn werkwijze. 

Om ca 12.45 uur geven de kinderen van de koorschool o.l.v. Sanne Nieuwenhuijsen een optreden. 

Rond 13.00 uur start de boekpresentatie waarbij, naast de ouderen, ook enkele klassen schoolkinderen aansluiten. Erik van Muiswinkel gaat in gesprek met Thé Tjong Khing over het boek en zal daarna het verhaal ‘Het mysterie van het steenhouwertje’ in zijn eigen stijl vertellen. Na dit onderdeel zal Erik het eerste boek aanbieden aan een ‘Markus’, de hoofdrolspeler van het boek.

De schoolkinderen gaan vervolgens met een missie op speurtocht door de kathedraal, langs de verschillende tekeningen uit het boek. De oudere bezoekers kunnen aan de hand van het boek een eigen ronde door de KoepelKathedraal maken of zich laten informeren door één van de gidsen. Thé Tjong Khing zal aanwezig zijn om boeken signeren. De opbrengst van het boek dat in de Kathedraal voor € 15,99 te koop is, zal gedeeltelijk ten goede komen aan de KoepelKathedraal.

U bent van harte welkom! Maar geef u wel even op via e-mail: info@koepelkathedraal.nl of bel  06 5132 4475.

Op de hoogte blijven

Wil je het laatste nieuws over de KoepelKathedraal Haarlem niet missen? We houden je graag op de hoogte!