Orgels

Orgels

De KoepelKathedraal Haarlem is rijk bedeeld met maar liefst vier orgels waarvan het kabinet orgel uit 1800 de oudste is. De grootste en bekendste is ongetwijfeld het Willibrordus-orgel, dat orgelpijpen van maar liefst 9,20 meter heeft. Het transeptorgel is geplaatst in 1907 en tijdens de laatste restauratie zijn de Jugendstil beschilderingen die Cuypers al tijdens de bouw had uitgewerkt, eindelijk aangebracht.

 

Een magnifiek orgel met toekomst

Het Willibordusorgel dankt zijn naam aan de Sint Willibrorduskerk buiten de Veste in Amsterdam waarvoor het in 1923 door firma Adema gebouwd werd. Eind jaren zestig van de vorige eeuw werd duidelijk dat de Sint Willibrorduskerk zou worden gesloopt. Om te voorkomen dat het orgel verloren zou gaan is in 1969 de Stichting Willibrordusorgel in het leven geroepen. In 1971 heeft het orgel een nieuwe plaats gevonden in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem (ook wel de Nieuwe Bavo genoemd).

Lees hier meer over het Willibordusorgel

Orgelconcerten in de KoepelKathedraal

De 51ste serie concerten op het Willibrordusorgel in de KoepelKathedraal zal plaatsvinden vanaf zaterdag 2 mei 2024. De concerten vangen aan om 16:00 uur.

Lees hier meer informatie over concertserie op de zaterdagmiddag in 2024.

Op de hoogte blijven

Wil je het laatste nieuws over de KoepelKathedraal Haarlem niet missen? We houden je graag op de hoogte!