Diverse rondleidingen

Rondleidingen – voor ieder wat wils!

De veelzijdige architectuur, prachtige kerkkunst en schitterende glas-in-lood ramen. Onze gidsen vertellen er graag over. Wij bieden diverse rondleidingen aan, waarbij steeds verschillende invalshoeken worden gekozen.

 

Rondleidingen op maat

Organiseert u een dagtrip voor uw familie, vereniging, stichting of vriendengroep en heeft u interesse in een op maat gesneden rondleiding, ook tijdens de wintersluiting, mail dan naar info@koepelkathedraal.nl voor informatie over beschikbaarheid en prijs. Duur van de rondleiding, onderwerp en eventueel extra catering zijn allemaal bespreekbaar! Toren beklimmen behoort altijd tot de mogelijkheden.

 

Verdiepende rondleiding

Elk weekend is er een bijzondere rondleiding door de KoepelKathedraal met aandacht voor de rol van het katholieke geloof als ziel van deze unieke kathedraal, die in de top 5 staat van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950. Meer informatie vindt u hieronder

 

 

Verdiepende Rondleiding

Tijdens de verdiepende rondleiding wordt verteld over de gedachte achter de inrichting van de kerk en welke betekenis en symboliek bijzondere beelden en andere elementen hebben, zoals de glas-in-lood ramen en het smeedwerk. Daarmee gaan we in op de strijd tussen goed en kwaad, donker en licht, lijden en blijdschap, etc. En hoe de katholieke Kerk in en buiten het gebouw nog altijd relevant is.

Op verschillende plekken in de kerk, zoals de ramen in het middenschip, de kerstkapel en de muurschilderingen wordt uitleg gegeven over de betekenis ervan. En wordt verteld welke projecten, geïnspireerd door deze plekken, door de katholieke gemeenschap worden opgepakt.

Praktische informatie

De rondleiding duurt +/- 90 minuten en kost €12,50, inclusief toegang tot de kerk en de tentoonstelling.

Tickets online
Volwassen: €12,50
Kinderen 5 t/m 12 jaar: €6,00
Kinderen t/m 4 jaar: €2,00

Per bestelling komt er € 1,50 administratiekosten bij.

Reserveren is verplicht en de groepsgrootte is minimaal 4 personen en maximaal 15 personen. In verband met de planning, zijn tickets tot 16.00 uur de dag van te voren te boeken.

Data

De verdiepende rondleidingen duren +/- 90 minuten en beginnen om 13.00 uur. Houd de website in de gaten voor de data in 2024.

Tickets

Let op: In verband met de planning, zijn tickets tot 16.00 uur de dag van te voren te boeken.

Nieuw: boek over symboliek in de kathedraal!

We zijn weer een boek rijker! 30 september jl. verscheen een boek van de hand van onze diaken en rondleider Philip Weijers. In 2023 bestaat de kathedraal 125 jaar en dat heeft Weijers geïnspireerd om de betekenis van de rijke symboliek en vele kunst te beschrijven in een 180 pagina’s tellende kleurrijk geïllustreerde uitgave. “Dit nieuwe boek laat zien dat in de kathedraal iedere steen als het ware spreekt, ieder raam z’n licht laat schijnen, ieder beeld bijdraagt. Dan gaat het gebouw meer en meer tot je spreken.”

Symboliek in de St. Bavo Kathedraal in Haarlem Ph. Weijers (red.) | ISBN 9789491936432 | verkrijgbaar vanaf 30 september in de kathedraal; of via p.s.weijers@hccnet.nl (bij verzending komen portokosten) | €15,00

Op de hoogte blijven

Wil je het laatste nieuws over de KoepelKathedraal Haarlem niet missen? We houden je graag op de hoogte!