Ben jij onze gastvrouw of gastheer?

Ben jij de nieuwe gastvrouw/gastheer van de KoepelKathedraal?

Ben jij ook zo onder de indruk van de imposante KoepelKathedraal? Draag je graag iets bij aan de schitterende stad Haarlem? Deel je graag je kennis en verhalen met bewoners en bezoekers van de stad? Of wil je iets betekenen voor de KoepelKathedraal en haar bezoekers? Dan zoeken we jou!

Als vrijwilliger bij de KoepelKathedraal is geen dag hetzelfde. Samen met een team van vrijwilligers verzorg je de dagelijkse openstelling van openen tot sluiten. Je bent hét gezicht van de KoepelKathedraal.

Meld je hier aan!

Hoe ziet je dag eruit?

Elke middag opent de schitterende KoepelKathedraal aan het Bisschop Bottemanneplein haar deuren. De kathedraal wordt steeds vaker gevonden als toeristische bezienswaardigheid voor bewoners en bezoekers van de stad.

Je start met een kop koffie om kennis te maken met je mede-vrijwilligers van de dag. Iedereen trekt een hesje aan voor de herkenbaarheid en er worden nog wat feitjes uitgewisseld over de kunst en architectuur van het gebouw. De dagcoördinator neemt met het team door of er nog bijzonderheden zijn, zoals het bezoek van een grote groep of aparte programmering.

Als de eerste bezoekers binnenkomen neemt iedereen zijn positie in. De kassa verzorgt de verkoop van entreetickets, artikelen uit het winkeltje en voorziet bezoekers van de juiste informatie voor een geslaagd bezoek. Bij de horeca zet de vrijwilliger een kop koffie, snijdt de appeltaart aan en maakt verse tosti’s. De torenwacht zorgt dat de bezoekers goed geïnformeerd beginnen aan het beklimmen van de 60-meter hoge torens.

Wat bieden we daarnaast?

Vrijwilligersbijeenkomsten
Vrijwilligerswerk bij de KoepelKathedraal doe je natuurlijk niet alleen omdat de koffie zo lekker is, je bent ook op zoek naar gezelligheid en/of kennis. Elke maand is er daarom een vrijwilligersbijeenkomst. Tijdens deze middag of avond komt er een spreker die bijvoorbeeld vertelt over de bijzondere architectuur of kunst van de KoepelKathedraal. Maar het kan ook een horeca-expert zijn die je leert hoe je de beste tosti’s bakt. Na dit inspirerende gedeelte is er tijd voor een borrel met je mede-vrijwilligers en wellicht zelfs een pubquiz!

Aanspreekpunt
Er is een vast aanspreekpunt voor vrijwilligers. Op verschillende momenten is er in ieder geval tijd voor koffie of thee om kennis te maken, bij te praten of informatie uit te wisselen.

Planning en posities

Als vrijwilliger bij de KoepelKathedraal heb je de vrijheid om zelf je diensten in de plannen via het online rooster, zowel qua datum als positie. Zo is geen dag hetzelfde, letterlijk en figuurlijk!

Kassa
Je bemant de kassa voor toegangstickets en artikelen uit de winkel. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en weet hen te enthousiasmeren voor het diverse aanbod van de KoepelKathedraal. Je bent tijdens reguliere openstellingen ook degene die de tickets scant.

Horeca
In de horeca ben je de gastvrouw of gastheer van het KathedraalCafé. We hebben een assortiment met warme en koude dranken, maken verse tosti’s en serveren appeltaart van de bakker op de hoek. Je zorgt dat de horeca er schoon en verzorgd uitziet.

Torens
De KoepelKathedraal beschikt over twee 60 meter hoge torens die de bezoekers kunnen beklimmen. Als torenwacht verdeel je de bezoekers over de torens en zorg je dat ze elkaar niet in de weg lopen op de trappen. Natuurlijk geef je elke bezoeker een weetje mee en laat je de kids alle treden tellen.

Evenementen
Naast de dagelijkse openstellingen zijn er regelmatig evenementen in de KoepelKathedraal, denk hierbij aan Kerst in de crypte, een thematentoonstelling of de Wezenstour. Afhankelijk van de aard van het evenement hebben we aanvullende functies nodig.

Meld je hier aan!

Aanmelden kan door te mailen naar vrijwilligers@koepelkathedraal.nl

KoepelKathedraal Haarlem

Er is veel te doen in de KoepelKathedraal: daar kom je als vrijwilliger binnen no time achter! De kathedraal is op zichzelf al heel bijzonder, maar door een bezoek te brengen aan de avontuurlijke ondergrondse gangen, waan je je in een sprookje. Een magische wereld vol kerstgroepen, lichtjes en verrassingen. Ben je uitgekeken? Beklim dan een van de torens tot 60 meter hoog voor een spetterend uitzicht op de stad Haarlem, de duinen en de zee!

Wist je dat…

De KoepelKathedraal in 2019 onderscheiden werd met de Europa Nostra Award? Deze, door de EU ingestelde prijs, is bestemd voor het behoud van cultureel erfgoed in Europa. De jury prees in haar rapport de werkwijze van het restauratieteam en waardeert het toevoegen van nieuwe kunstuitingen aan de tussen 1895 en 1930 gebouwde Koepelkathedraal.
Vertel jij dit aan onze volgende bezoekers?

Word vrijwilliger