Het mysterie van het steenhouwertje – Kinderboek

‘Markus, pas op! Liep je weer te dromen?!’ Vandaag is Markus Superhavik, een held met scherpe ogen die met dieren kan praten. Hij gaat naar de steenhouwer, die helemaal op het dak van de grote KoepelKathedraal aan het werk is. Maar onderweg wordt er iets heel kostbaars gestolen… Superhavik gaat erachteraan!

De Wezens van de Kathedraal hebben het geschopt tot een prentenboek! Tekenaar Thé Tjong-Khing maakte voor kinderen van 4-9 jaar een prentenboek over een wervelende achtervolging in een kathedraal voor mysterieuze wezens, gebaseerd op de wezens van de KoepelKathedraal.

Een spannend avontuur in een geheimzinnig labyrint van kapellen, trappen, torens en koepels. Maak kennis met kunst en bijzondere beroepen en ontmoet de Wezens van de KoepelKathedraal. Thé Tjong-Khing brengt het mysterie tot leven in dit prentenboek voor alle leeftijden.

Wil jij hier ook met je (klein)kind induiken? Koop dan snel ‘Het Mysterie van het Steenhouwertje’ in de KoepelKathedraal! Een deel van de opbrengst komt ten goede van de KoepelKathedraal.

Thé Tjong-Khing (Purworedjo, 1933) werd geboren op het Indonesische eiland Java. Hij ging naar het lyceum en daarna naar de Seni-Rupa-kunstacademie in Bandung. In 1956 kwam hij naar Nederland om verder te studeren. Hij solliciteerde bij de Toonder Studio’s en kon aan het werk als assistent-striptekenaar. Later tekende hij voor tijdschriften als Kris Kras, Pep, Taptoe en Tina. Thé Tjong-Khing won driemaal het Gouden Penseel, en in 2005 de Woutertje Pieterse Prijs voor zijn boek Waar is de taart? Later kreeg hij hier ook nog een Zilveren Penseel voor. In 2010 ontving hij de Max Velthuijs-prijs voor zijn gehele oeuvre.

Op de hoogte blijven

Wil je het laatste nieuws over de KoepelKathedraal Haarlem niet missen? We houden je graag op de hoogte!