Mysterie van de Rode Robijn

Een wervelende speurtocht door de KoepelKathedraal
ook door de bijzondere koepel

Er is iets ergs gebeurd in de KoepelKathedraal. De Rode Robijn is gestolen uit de monstrans – de gouden houder van de hostie en heel veel gekleurde edelstenen. De boef is op de vlucht geslagen, maar ergens in de kathedraal loopt hij nog rond… 

Aan jou de taak (als Superhavik mét speursnavel) om de boef te volgen door de kathedraal en de Rode Robijn terug te vinden. Durf jij het aan?

Mysterie van de Rode Robijn was geopend van 12 juni t/m 23 oktober 2022 geopend.

Puzzelen en speuren

De dief laat zich niet zomaar pakken, dus het is belangrijk dat er goed gezocht wordt. Geholpen door lichtprojecties, geluidseffecten of juist subtiele hints volg je een route door de Kathedraal. Daarbij beantwoord je steeds een vraag. De antwoorden van de vragen zullen je uiteindelijk naar het verlossende antwoord helpen, want waar is de Rode Robijn?

Nu mét geopende koepel

De machtige KoepelKathedraal is ontworpen door Joseph Cuypers en telt twaalf grote en kleine torens en een koepel van 65 meter hoog! Deze koepel is normaal gesproken niet geopend voor bezoekers, maar speciaal voor ‘Mysterie van de Rode Robijn’ stellen we ‘m deze zomer weer open. Laat je verrassen door de pracht en praal van de KoepelKathedraal!

De speurtocht Mysterie van de Rode Robijn is gebaseerd op Het Mysterie van het Steenhouwertje van Thé Tjong-Khing. Het boek is ook te koop in onze winkel! 

Mysterie van de Rode Robijn was geopend van 12 juni t/m 23 oktober 2022 geopend.

Wist je dat…

… de koepel van de KoepelKathedraal zelden open is? Eerder kon je onder begeleiding van een gids af en toe de koepel bekijken, of tijdens Klim naar het Licht in 2019. Tijdens dit evenement werd er op 60 meter hoogte een brug gebouwd tussen de twee torens van de Kathedraal. Onderdeel van de route was de koepel, onderweg naar boven. Een veelbesproken stop!

Wil je ons helpen als vrijwilliger?

De Wezens van de Kathedraal kan alleen worden gerealiseerd met vrijwilligers! Je kunt op verschillende posities werkzaam zijn. Bij de kassa op de begane grond, bij de entree van de torens of in de crypte van de Kathedraal. Jij…

  • … bent een dag/dagdeel beschikbaar (per week of per maand)
  • … bent minimaal 18 jaar of ouder
  • … vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten

Meld je aan dan nemen wij contact met je op over wanneer je beschikbaar bent. Meer weten? Mail voor vragen naar info@koepelkathedraal.nl.

Word vrijwilliger

Onze partners

Unieke en bijzondere initiatieven als De Wezens van de Kathedraal geven een enorme dynamiek aan de stad Haarlem. Wij danken alle partners en fondsen voor het ondersteunen van dit bijzonder evenement!

Word vrijwilliger