De Wezens van de Kathedraal

Bereid je voor op een monsterlijke belevenis. Wie de wezens van de kathedraal leert kennen, zal nooit meer zomaar langs de kerk lopen, maar altijd even omhoog kijken.

De beeldenroute was te bezoeken t/m 24 oktober 2021.

Monsterlijk
mooi

Wegens
succes
verlengd!

De Wezens van de Kathedraal

De beeldenroute was te bezoeken t/m 24 oktober 2021.

Op de daken, torens en steunpilaren van de KoepelKathedraal heersen de wezens en ze nemen je mee in hun bizarre wereld. Je loopt op bijna 20 meter hoogte over het dak van de KoepelKathedraal en door de ‘dwerggalerij’. Via traptorens en de kapellen daal je verder af naar de beelden, gemaakt met de nieuwste 3D-technologie, in de mysterieuze crypte.

Een bezoek brengen aan de KoepelKathedraal? De tentoonstelling Geloof in Geluk is geopend t/m 3 april 2022.

De beelden

De wezens verbeelden grote thema’s zoals de strijd tussen licht en donker, goed en kwaad en ze prikkelen je fantasie. Ze zijn ontsproten uit het brein van architect Joseph Cuypers. Op het dak en vanuit de dwerggalerij bewonder je de beelden in het echt, maar in de crypte kom je dichterbij dan ooit. Met als hoogtepunt de vleermuis en de duivel, het dekstuk dat op ware grootte nagemaakt is.

Een ontdekkingstocht voor kids!

Op het dak van de kathedraal staan de fabeldieren die de wacht houden over de stad. Speciaal voor kinderen hebben we een ontdekkingstocht gemaakt waarbij je alle verhalen kan ontdekken. De route voert je over het dak en door de crypten, een heus avontuur!

Beklim ook de 60 meter hoge torens via spannende spiltrappen. Passeer de enorme kerkklokken die om het half uur slaan (oren dicht!). Eenmaal boven aangekomen heb je uitzicht op de binnenstad, maar ook de duinen en de zee lijken binnen handbereik. Bij helder weer zie je zelfs Amsterdam, Alkmaar en Leiden. Onvergetelijk!

Op 1,5 meter

De veiligheid van bezoekers, vrijwilligers en eenieder die de KoepelKathedraal bezoekt is belangrijker dan ooit. We werken met shifts van een kwartier met een beperkt aantal bezoekers, hierdoor kan voldoende ruimte worden gehouden in zowel de Kathedraal als in de wachtrij en de route. Daarnaast zijn er in de KoepelKathedraal hygiënepalen aanwezig met handgel.

Tickets en prijzen

LET OP: De beeldenroute was te bezoeken t/m 24 oktober 2021.

Tickets (inclusief toren beklimmen)
Volwassen: online €7,50, aan de kassa €8,50
Kinderen 5 t/m 12 jaar: €4,00
Kinderen t/m 4 jaar: gratis

Per bestelling komt er € 1,50 administratiekosten bij.

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag
van 10.30 uur tot 17.00 uur

Zondag
van 12.00 uur tot 17.00 uur

Elk kwartier start een shift voor een beperkt aantal bezoekers. De laatste shift start om 16.15 uur.

Wist jij dat…

…onze prachtige kathedraal samen met de Sagrada Familia in Barcelona, de Sacré-Coeur in Parijs, de Westminster Cathedral in Londen en de Basiliek van Koekelberg in Brussel tot de top vijf behoort van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950? En wist je dat de majestueuze koepel aan de binnenzijde bijna net zo hoog is als die van de Sint Pieter in Rome? Om over de vele kunstschatten in de kerk nog maar te zwijgen. In de afgelopen 100 jaar hebben meer dan 50 kunstenaars aan dit gebouw gewerkt en bepaald niet de geringsten.

Wil je ons helpen als vrijwilliger?

De Wezens van de Kathedraal kan alleen worden gerealiseerd met vrijwilligers! Je kunt op verschillende posities werkzaam zijn. Bij de kassa op de begane grond, bij de entree van de torens of in de crypte van de Kathedraal. Jij…

  • … bent een dag/dagdeel beschikbaar (per week of per maand)
  • … bent minimaal 18 jaar of ouder
  • … vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten

Meld je aan dan nemen wij contact met je op over wanneer je beschikbaar bent. Meer weten? Mail voor vragen naar info@koepelkathedraal.nl t.a.v. Esther.

Word vrijwilliger

Onze partners

Unieke en bijzondere initiatieven als De Wezens van de Kathedraal geven een enorme dynamiek aan de stad Haarlem. Wij danken alle partners en fondsen voor het ondersteunen van dit bijzonder evenement!

Word vrijwilliger