Theatrale rondleiding

Heilig Verklaard

een theatrale rondleiding door de KoepelKathedraal

Koop tickets

In het ontwerp van de prachtige KoepelKathedraal, heeft architect Joseph Cuypers ook de eregalerij meegenomen naar idee van Mrg. Van der Zalm. In deze galerij staan 14 figuren afgebeeld die veel hebben betekend voor de Rooms-Katholieke kerk, vereeuwigd door kunstenaar Henk Hilterman. Maar wie zijn deze figuren en wat is hun verhaal? Ontmoet enkelen van hen tijdens de theatrale rondleiding Heilig Verklaard. Terwijl je door de KoepelKathedraal struint van kapel naar kapel, ontmoet je onder andere Titus Brandsma. Titus Brandsma werd op 15 mei heilig verklaard vanwege een wonderbaarlijke genezing van een pater uit Florida die tot Brandsma gebeden had. Tijdens de rondleiding ontmoet je ook broeders die graag heilig zouden willen worden… Maar of hen dat zal lukken?

Ontdek de zeven kapellen en de 14 ere-figuren tijdens de theatrale rondleidingen in de KoepelKathedraal. Deze rondleiding is gemaakt door Het Historisch Toneel Genootschap: een genootschap die theatrale rondleidingen voor verschillende historische locaties in Haarlem verzorgt.

 

Praktische informatie

Heilig Verklaard is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar en is te zien op de volgende data:

In 2024 zijn nog geen data gepland.

Tickets (€15,00, excl. €1,50 administratiekosten per bestelling) zijn inclusief toegang tot de kathedraal en de andere lopende evenementen.

Koop tickets

Op de hoogte blijven

Wil je het laatste nieuws over de KoepelKathedraal Haarlem niet missen? We houden je graag op de hoogte!